WELLNESS

Минерална вода:  През 50-те години на миналия век чрез сондаж на 500 метра дълбочина е открит вторият по топлина извор в България – 92 градуса, който се намира в с. Варвара и чиято вода е силно минерализирана.

Водата е подходяща за лечение, рехабилитация, спорт и отдих. Лечебно-профилактичните свойства на минералната вода на Варварски минерални бани се дължат на комплексното действие на нейните лечебни фактори – наличните химични компоненти и специфично действащите съставки.

Интересен факт е наличието на 2 пъти по-висока от обичайната концентрация на метасилициева киселина в минералната вода . Високото съдържание на метасилициева киселина е предпоставка за противодействие на процесите на стареене. Действа благоприятно и върху кожата, като я прави по-еластична и по-млада. Метасилициевата киселина предпазва кръвоносните съдове от атеросклеротични плаки.
Действа нежно върху лигавиците на стомаха и червата и пречи на разлагането на токсични вещества. По този начин има детоксикиращо действие. Оказва благоприятно влияние при заболявания на пикочните пътища в човешкия организъм.Наличието на силиций (Si) във водата има силно изразен благоприятен ефект за  гъвкави стави и здрави кости.  Силициевите води активират клетъчната протоплазма и повишават жизнеността на важни органи на човешкото тяло (мозък, мускули, сърце). Ползите за тялото от бани с минерална вода са многобройни.

При минералната вода няма опасност от алергични реакции и раздразнение на кожата, редуцира се стресът и напрежението и се подпомага лечението на редица заболявания.
В комплекса има  7 басейна  с топла минерална вода от известните в цяла България извори в с.Варвара които лекуват заболявания на опорно – двигателния апарат.
Image

Ценова листа за масаж

Класически 50лв
50мин.
Релаксиращ50лв
50мин.
Спортен50лв
50мин.
Медицински50лв
50мин.
Аромотерапия50лв
50мин.
Детски масаж с какао30лв
30мин.
Гръб с вендузи40лв
30мин.
Антицелулитен30лв
30мин.
Рефлексотерапия40лв
40мин.
Гръб30лв
30мин.
Ръце30лв
30мин.
Крака30лв
30мин.
Вендузи10лв
10мин.